Einamieji Genadijaus sopuliai

šeštadienis, birželio 16, 2012

Vaizdelis lauke

Eina motina, neša vaikelį prisirišus Mei tai .Stumia viena ranka vežime kitą vaiką, ant vežimo viršaus automobilis-paspirtukas. Ant rankenų kabo visų dienos reikmenų kuprinė. Eina per gatvę, ant perėjos parkuojasi mersas. Mamos bėdos, ne merso, ania. Tarkim, perskrido tvarkingai, visi vaikai daiktai vietoj. Kylam kalnu į viršų. Svarbu užfiksuoti ratus, kad nesisukinėtų į šalis. Lėtai, šylam, kojos tinsta. Kažkas praeina žvengdamas: "Geriau namie sėdėtumėt". Och, žaizda. Justas pabudo, papo... Sėdam, namai dar toli, papo... Nu nieko sau! Sugalvojo vidury gatvės, buteliukai išrasti. Jo, talk to my hand. Dar ir melžtis ir dar laiku pridėkit prie darbų sąrašo ir juokai :D tada tikrai sėdim namie. Ne, negalim. Kartojam kelionę. Kažkas dėbteli: purvinos mano kelnės, Justinas pats valgė parke... Dabar visus nešu, man karoliai - tai avižų dribsniai ant barzdos ;) Ko ne bomžinė šeima, įsikūrusi prestižiniam name į skolą :D
Nieko nebebijau! Bijau bijau bijau.

Netvarkinga mama

Namai namučiai, jaukumas, švara, reikia kažkada prisiversti tai įgyvendint ir mums. Pas vienus kitus buvom svečiuose - grindys blizga, indai patvarkomi per minutę, daiktai išdėlioti, spintos paradinės... Mes tai galim, tai taip paprasta, bet iš tingėjimo nedarom.
Čiumpam kempinę, atleidžiam vandenį, plausim lėkštutę taukuotą... "Mamaaaa, Justinas šiiiiiika!" Užsukam visas pašluostes, einam gramdyt katutes dabar. Cypiantį pagaunam, nuprausiam, aprengiam, iššluostom rudų grindų lopinį, sumetam skalbimui, ką apšikom, žaiskit žaisliukais.
Lekiu prie indų. Greit vieną lėkštę, antrą be feirio, nėr kada. "Maaaaaaaaaaaaama, aš nenoriu, kad jis lystų prie manęs!" (brolis). Ai, vaikai, kartu išsispręskit, nes aš atimsiu tą, kuo nepasidalinat ir bus nei vienam, gal be manęs apsieikit, puodelį plaunu. "Maama, aš jau pavargau, miegučio noriu". Labai gerai, pirmyn. Miega viena pavargena.
Kitas pavargena zuja aplink džinsus man, nėr kas veikt, sesuo miega. Zzzzzzzzyyyyy, mama zyyyyyyyyyy. Eik ir tu miegot. Ne, jis į lauką nori. Še tau balkonas.
Plaunam plaunam arbatinį supelijusį. Greičiauuuuu "Vyyyyyyyyyyy", jau užsilipo ir nukrito kažkur, gerai kad ne per balkoną :D Ateik čia papūsiu, arbatinis neišplautas.
Negali ateiti, įstrigo. Papučiam, paglostom, pamigdom. Vsio, miega abu. Grįžtam prie arbatinio. Šaukšteliai, peiliukai, zulinam smagiai. Ach, kokia atgaiva, imam drabužius rinkt. Visi ant žemės. "Mama, primyžau lovą!" Nuimam paklodę, čiužinį, pagalvę, kaldrą, gerai, kad šilta, balkone išdžius greit. Aprengiam.
Lankstau nuo žemės drabužius :D neturiu ką veikt. Eikit šikt. Ne, nu bet reikia kažką daryti . "Mama, aš tau padėsiu". Va dabar tikrai eikit... Ką lanksčiau, viskas pervyniota. Bele. Mokosi.
Šluosiu grindis. Justas gaudo šiukšles ir šluotą. Smagu, bet į švarą tai nepanašu. Žvengiam. Aš atsisėdu ant šlykščiai murzinų grindų, svajoju apie kalinį, kuris ateitų pas mus, kai jau einam valgyti pusryčių ir jis trina trina košėtą interjerą, trina trina, kaip kad turėčiau aš dabar daryti, bet... einam į lauką, grįš tėtukas vakare, padės pasitvarkyti.
Grįžo tėtis - parduotuvė iki 21h, vakarienė 23:30. Kas norėtų paplauti indus, palankstyti drabužius? Gerai, 3-4h reiktų miegot, keltis 7, būtų gerai vyrui į darbą naminio maisto įdėt, būtų... :D
Aš silpna... Įsielektrinus, verkiu, netobula.  O jei taip savaičių savaitėm grindys blizgėtų, indai pasitvarkytų, daiktus išsidėliojam į vietas, kaip tai atrodytų :) sutinku, organizuotumo manyje tiek, kiek spintoj drabužių (jie visi ant žemės ir kitur). Atsikėlė Emiliukas, ko verki mam, parodysiu tau paveikslą su žuvyte, nusiraminsi, aš noriu tau ant kelių, man tavęs gaila.
Aš net pabliaut normaliai negaliu. Kada nustosit tai oficialiai teisint kaip atostogas, nesityčiokit ką. :D Gerai gerai, nesiskundžiu, pati norėjau, gerai. Pamažinkit dar išmokas, per daug gaunu - vakar penkiolikta - vaisių ir daržovių pripirkau (dažniau neišeina), mikstūras už 400 jau suvartojom (sveikata svarbiau) :D
Su viena mama kalbėjau, kad jos namuose irgi jovalas (nuoširdžiai tikiu, 100000 proc. pas ją tvarkingesnis), nusprendė su vyru kambarinę samdyt. Negaliu to pamiršt. Kambarinė. Mat juos velniai. Aš tai lauke geriau būsiu. Skėtį dėl visa ko pasiimu, kad tik drąsiau būtų nepareit ;)