Einamieji Genadijaus sopuliai

trečiadienis, lapkričio 24, 2010

Maisto dėlionės

Štai viena pažįstama ėmė ir užrėmė už ragų ant manęs klausimą: ką mes su gražiąja dukra valgome, kad net iš vis valgome pusryčiams, pietums ir vakarienei (nu žinot, vaikystė, paikystė, neėdrumas ir pan.):
Tai va, atsakinėju, kad nieko ypatingo... dabar aš ją į daržą leidžiu, tai maximum laiko man maitinimas atkrinta, nebent kai serga (tai nieko iš vis neėda:() arba savaitgaliais tas ėdesio košmaras mums.

šiaip nėra labai valgi mūsiškė, kartais nekreipiu į tai dėmesio, o kartais šauna į makaulę kokia kvaila idėja kaip ją sugundyti paprastu maistu ir bent kasnį prikalbint sušlamšnoti. Šiaip dažniausiai ne maisto vaizdui skiriu jėgas, o KAIP sugundyti žaidžiant sušerti :D man kai retai dabar tenka, tai lengva man maivytis, žinoma...

Šiaip mes mėgstam košes visokias abidvi KARTU virti, ypač grikių. Na, tipo leidžiu įsitaisyt prie stalo ir su dideliu šaukštu iškabliuoti kruopas į puodelį man kokį, o aš to pasekoje į verdantį puodą suverčiu. (žinoma, kruopos ant stalo, grindų pažertos turi tau nekelt streso, tiesiog užsimerki ir leidi pačiai sušluot, surinkt ir t.t., paskui susitvarkot aplinką) :D
Pastebėjau, kad kai pati gauna atsakomybę bent kiek prisidėti prie gamybos, kažkaip skaniau ir valgo (nors nepasakyčiau, kad daug, dažniausiai 5 kąsniai tai čia mums ohoho! labai daug), bet suinteresuotumas šiek tiek didesnis, kai pati pamarmaliuoja atseit kažką, ar druskos bent įberia su pirštu pati... ne su visa druskine, aišku :)))

Beje, trbūt esat išbandę, susodini lėlę ar mešką, ir taip tyčiom pirmiausia "maitinu" tuos pliušinius kvailius, nekreipiu dėmesio į Emkę ;), o ji pati tada prieina ir atkiša savo pražiotą galvą (vien iš pavydo trbūt) :DDD bet geras triukas! svarbu jį naudot ne per dažnai, o jau kritiniais atvejais, nes jei visada taip darysi, tai įtars klastą ir nebeveiks fintas sekantį kartą ;)

šiaip mačiau vieną nesamoningą dalyką: http://vaikokambarys.lt/category/maistas/ su sasyskom ir makaronais ypač :D šiaip mes itin retai tokias nesamones valgom, nebent kai reik kažkur skubėti, bet kokį kartą gal visai juokinga būtų taip pasinuodyt-užkimšt skrandį :D dar nebandžiau jos taip stebinti tokiais stebuklais, bet manau būtų gan įdomu, ar tiesiog kažkokių minčių pagražint maistą pačiai gal kiltų papildomai... kitaip kažkaip...

m! PUSRYTAI! Emilijai labai patiko toks vienas pusrytis: paskrudinau grūdų kažkokios duonelės sumuštininėj :D ir užtepėlę tokią užsitepėm mano gamybos - varškė (9proc. riebumo), avokadas tarkuotas smulkiai, druskytė, pipirai (labai nedaug), česnakas. Arba tiesiog viską galima sumest į mikserį ir suplakt, paskui tept, ždžiu... Su visais česnakais su viskuo ėdė apsiputojus mano nuostabai! Aišku galima kažką dar dėti arba nedėti - fantazijos ir skonio reikalas :)

Dar ėdam blynus visokius su pusiau ruginiais miltais (rudais tokiais - su jais tokie minkštesni gaunasi puresni atrodo kramtant), pusiau kvietiniais. iškepu ir paskui pjaustom įvairius a la meškiukus iš to blyno, įsivaizduojam debesėlius, namukus ir pan. Nu svarbu kad KVAILA IR GRAŽU :) patekšnojam tam "gyvuliui" akis iš uogienės kokios ar kojas prilipdom... nu mždaug... :D pradžioj aš parodau, paskui jau pati būna įsitraukia į veiklą, o aš tik šveičiu jau paskui sienas, marmūzę, grindis... ;)))

stengiuosi jai duoti tą, ką patys valgom, atskirai nesistengiu įtikt. Nenori - nereik, bet jau kai matau, kad kvaiša miršta badu kažkelintą dieną, tai va žaidžiam - tyčiojamės iš to maisto visaip... Ir jūs taip darot, greičiausiai nieko naujo aš čia :D bet va reik patiekalų prisiminti man daugiau... Kai šaus galvon, pasidalinsiu ;)
vaikokambarys.lt
Idėjos vaiko kambariui
Dalintis

Nesusireikšminimui ;)

Pradedam nuo dainų ;)




I will grow through this pain, o ką :P Love taigi is oool around!